30 tahun Lotto Thuringia: Lebih 1.5 bilion euro untuk kebaikan bersama
toto

30 tahun Lotto Thuringia: Lebih 1.5 bilion euro untuk kebaikan bersama

Lotto Thüringen sedang meraikan ulang tahunnya yang ke-30 hari ini. Sempena hari jadi penting penyedia perjudian, wakil daripada syarikat dan politik Toto macau mengiktiraf tahap tinggi derma kewangan untuk tujuan amal dan sosial yang telah dibuat oleh Lotto Thüringen setakat ini.

Levi loteri digunakan untuk pelbagai tujuan
Secara keseluruhannya, penganjur loteri telah menyokong kebaikan bersama Negara Bebas dengan lebih 1.5 bilion euro sejak 30 tahun yang lalu. Dengan cara ini, projek dalam bidang seperti perlindungan budaya dan monumen , kebajikan dan dalam sukan yang kompetitif dan popular telah dipromosikan. Persekutuan sukan negeri Thuringian sahaja menerima lebih daripada 9.5 juta euro setiap tahun.

Perolehan tahunan Lotto Thüringen adalah sekitar 173 juta euro tahun lepas. Menurut penyedia permainan negeri, sebahagian besar pendapatan datang Result SGP Hari Ini daripada perniagaan darat. Menurut ini, 83% daripada hasil datang daripada hampir 700 mata penerimaan pengendali loteri.

Pada acara ulang tahun di Weimar, Menteri Kewangan Thuringia Heike Taubert (SPD) menekankan kepentingan wang loteri. Ini memastikan bahawa landskap negeri persekutuan boleh direka bentuk untuk menjadi hijau, aktif dalam sukan dan kaya dengan khazanah budaya. Atas sebab ini, Lotto Thüringen ialah “puncak tuah sebenar” untuk Negara Bebas.

Betapa pentingnya sumbangan, terutamanya bagi mereka yang lemah dari segi kewangan, ditunjukkan oleh harga semasa yang semakin meningkat. Menteri Hal Ehwal Sosial Thuringia, Heike Werner (Die Linke), mengumumkan hanya Togel Sydney beberapa minggu lalu bahawa dia mahu menyokong bank makanan negeri dengan wang tambahan daripada periuk loteri. Ini sepatutnya mengimbangi beban tambahan yang disebabkan oleh peningkatan kos dan penurunan umum dalam kesediaan untuk menderma.

Pemain juga mendapat manfaat
Walau bagaimanapun, bukan pelbagai organisasi dan projek di Thuringia yang mendapat manfaat daripada jualan loteri, tetapi juga pemain loteri itu sendiri. Sejak pengendali loteri itu diasaskan, lebih daripada 1.9 bilion euro telah dibayar kepada mereka.

Jochen Sttaschewski, Pengarah Urusan Lotto Thüringen, menjelaskan:

Kami menjual impian dan detik kebahagiaan dan telah melakukannya selama tiga dekad.

Menurut angka penganjur, kini terdapat 84 jutawan loteri dalam kalangan pemenang. Pembayaran sekitar EUR 170 juta telah dibuat untuk ini sahaja.

Ini juga termasuk jumlah dalam puluhan juta. Rekod itu dipegang oleh pemain loteri klasik 6 daripada 49. Dia memenangi 32.5 juta euro dengan tiket loterinya pada Jun 2020 .